2018… Vizita expertilor internationali

Pentru a asigura livezile noastre cu o roadă bogată și calitativă am decis să apelam, prin intermediul proiectului Agricultura Performanta in Moldova (APM), la servicii de consultanta a unor experti din strainatate. In data de 16 martie 2018 am avut ca invitat pe domnul Caroli Samuele, expert din Italia. Dumnealui a aratat modalitati de curatare a pomilor de cais, cit si sfaturi referitor la tratamentele si intretinerea acestor pomi.

Prin cadrul aceluiasi proiect APM, care ofera producatorilor locali posibilitatea de a cunoaste tehnologii moderne de producere a ciresilor prin organizarea unei sesiuni sustinuta de expertii din SUA in producerea si practici post-recoltare sustinuta de Lynn Long si Marlene Long. Ambii pe data de 26 martie 2018 au vizitat livada noastra si au prezentat practic cum considera corect de a executa curatirea pomilor de ciresi si intretinerea lor ulterioara.

Ambele vizite pentru intreprinderea noastra au adus plus valoare organizarii activitatii noastre, lucru care speram ca se va reflecta pozitiv in viitor asupra calitatii si cantitatii fructelor pe care le vom produce.