Prune

Mândria și savoarea livezilor noaste sunt prunele. Am dedicat acestor fructe cu o aromă de toamnă, îndrăgite și preferate - 26 hectare. Dispunem de o varietate de soiuri de origine germană și americană. Obținem o recoltă excelentă de prune, datorită abundenței de lumină și căldură de care beneficiază pomii pe toată durata primăverii-verii pe colinele extravilanului de la Vulcănești.

***

Stanley

Prunul Stanley este un soi cu origini americane foarte productiv. Rezistent la boli și ger. Prunele sunt de marimi medii-mari, forma ovală alungită cu un aspect brumat în nuanțe de violet. Au un gust dulce plăcut. Pulpa este cărnoasă, de o culoare gălbuie, aromată și neaderentă. Prunele acestui soi sunt foarte bune pentru a fi folosite în industria alimentară ori pentru consum. Rezistente la transportare. Epoca de coacere - decada a treia a lunii august.

***

Blue Free

Gustoasele prune Blue Free au o formă sferică și un aspect brumat în nuanțe de albastru închis. Pulpa în nuanțe de galben-verzui este zemoasă, dulce și se desprinde foarte ușor de sâmbure. Perioada de coacere a fructelor este luna august. Blue Free este un soi de prun rezistent la ger, secetă, boli și dăunători.

***

President

Acest soi este impunător prin mărimea fructelor sale. Prunele President sunt de o greutate medie de aproximativ 55 g. Au o formă sferică alungită. Pulpa este tare, într-o culoare verde-galbui și cu gust dulce-acidulat. Prunele au un aspect plăcut brumat și o culoare violetă. Perioada de coacere a fructelor este luna septembrie.

***

Top Hit

Top Hit este un soi de prune remarcabil, e unul din principalele soiuri preferat pentru consum în stare proaspătă. Top Hit este apreciat datorită tuturor caracteristicilor sale: prunele sunt foarte mari - greutate de 50-65 g., cu o aromă excelentă, cu roadă abundentă și cu randament uniform. În plus, fructele pot fi depozitate pe o durată îndelungată de timp, păstrandu-și toți parametrii gustativi și aspectul atrăgător. Epoca de coacere - timpurie.

***

Topstar

Prunul Topstar are fructele savuroase și dulci cu pulpa neaderentă. Soi potrivit atât pentru consum curent, căt și pentru industria alimentară.